Vokseværk hos Andersen Partners Advokatfirma i Tyskland

article-image

Vokseværk hos Andersen Partners Advokatfirma i Tyskland

Andersen Partners Advokatfirma har som det eneste danske advokatfirma en fuldt bemandet specialenhed i Tyskland. Efterspørgslen efter rådgivning fra advokater, der er hjemme i tyske og danske retsforhold og både taler dansk og tysk, er nu så stor, at specialenheden ansætter endnu flere advokater og flytter til dobbelt så stort kontor i Hamborg.

Gode tider i både Danmark og Tyskland betyder også større efterspørgsel efter dygtige advokater, der både kan rådgive danske virksomheder, der etablerer sig i Tyskland og tyske virksomheder, der gerne vil etablere sig i Danmark. Og det er der mange, der gerne vil. Danmark og Tyskland har stor samhandel med hinanden.

”Vi åbnede kontor i Hamborg i 2014, og vi har haft travlt fra den første dag. Derfor flytter vi nu til dobbelt så store lokaler på en helt central placering i Hamborg, Neuer Wall, og ansætter yderligere to advokater med speciale inden for transport- og ansættelsesret, handels- og selskabsret samt vedvarende energi,” fortæller Patrick Mader, advokat og partner i Andersen Partners, der leder Hamborg kontoret.

Han er selv dansktalende, tysk advokat, og det samme er de to nye advokater, der tiltræder i februar: Markus Krieger og Lars Kjellsson. Teamet består desuden af to andre tyske advokater og partnere, der er dansktalende: Christiane Feist og Thilo Wind. Med i teamet er også den danske advokat, Iben Skorstengaard, der med en særlig europæisk advokatbeskikkelse fra advokatsamfundet i Hamborg er beskæftiget med tyske sager.

Andersen Partners har kontorer i Kolding, Odense, København og Hamborg. Advokatfirmaet løser mange internationale opgaver via specialenheden i Hamborg, en specialenhed inden for kinesiske retsforhold eller via det globale netværk PANGEA.   

Handel på kryds og tværs af grænser
”Virksomheder handler på kryds og tværs af landegrænser og vil ikke bekymre sig om sprogbarrierer eller særlige retsforhold. Det er her vores rådgivning kommer ind i billedet. Vores mål er at udbygge internationale kompetencer, som er vigtige for, at både virksomheder og det offentlige kan opnå vækst. Hamborg regionen er med sine 5,3 mio. indbyggere et af Tysklands økonomiske vækstcentre, og Tyskland forventer en økonomisk vækst på 2 pct. i 2018, så udvidelsen på det tyske marked er helt naturlig,” siger Michael Skovgaard, bestyrelsesformand i Andersen Partners.

Specialenheden i Hamborg – kaldet German Desk – arbejder bl.a. med stiftelse af selskaber og rådgivning om handels­- og selskabsret, ansættelsesret, konfliktløsning, lejeret og immaterielle rettigheder samt bistand ved kontraktudformning og retssager. Kontoret bistår ofte med at gennemføre transaktioner, f.eks. ved køb og salg af virksomheder, fast ejendom og vind- og solenergiparker samt finansiering for banker og investorer.

250 deltager i dansk/tysk konference
Samhandlen mellem Danmark og Tyskland kan hele tiden udvikles. Derfor er der stort erhvervstræf i Hamborg den 28. februar, Hamburg Copenhagen Business Forum, hvor Andersen Partners er hovedsponsor. Her kommer ca. 250 erhvervsfolk fra Danmark og Tyskland, som gerne vil knytte tættere handelsmæssige bånd mellem Danmark og Tyskland. Advokaterne fra Andersen Partners møder deltagerne via deres stand på konferencen.

Andersen Partners er medlem af/samarbejder med følgende dansk-tyske netværk:

CBBL – Cross Border Business Lawyers, Dansk -Tysk Handelskammer i København, Hamborgs Erhvervsråd, Den Tyske Ambassade i København, Udenrigsministeriets Eksportråd i Berlin, Danmarks Generalkonsulat i Hamborg, Germany Trade & Invest (GTAI) i Berlin, samt Dansk Business Club i Hamborg.