Andersen Partners udvider kinesisk specialteam inden for jura

article-image

Andersen Partners udvider kinesisk specialteam inden for jura

Erhvervslivet i Danmark og resten af Europa efterspørger i stor stil juridisk og kommerciel rådgivning om kinesiske forhold. Derfor udvider Andersen Partners Advokatfirma med endnu en erfaren kinesisk advokat, Rachel Cao, til sit specialteam, der hermed bliver den største Chinese Desk i danske og internationale advokatfirmaer i Danmark.

”Vi oplever en markant øget efterspørgsel på rådgivning om juridiske og kommercielle forhold i relation til samarbejdet mellem kinesiske og europæiske virksomheder. Samhandlen mellem Kina og Europa vokser, og derfor udvider vi vores specialteam med den erfarne kinesiske advokat, Rachel Cao,” fortæller advokat Henrik Bornebusch, som er leder af specialteamet.

Andersen Partners er et full-service advokatfirma med mere end 100 medarbejdere, der til stadighed opruster og udvikler deres kompetencer.

”Vi forsøger konstant at udvikle vores firma og vores kompetencer i takt med den udvikling som påvirker de vilkår som vores klienter oplever i hverdagen, og det kræver en stærkere international orientering,” siger managing partner, Jakob Blicher Ravnsbo. 

Kulturkløften og den nødvendige ’brobygning’
Rachel Cao kommer senest fra et job som leder af Bech Bruuns kinesiske afdeling i København. Hun har stor viden og erfaring med virksomhedsoverdragelser. Hun rådgiver virksomheder om de udfordringer og krav, der er i forbindelse med at etablere virksomhed og joint venture i Kina. Hun har også stor erfaring i at rådgive kinesiske investorer, der ønsker at investere i Danmark eller andre europæiske lande. Desuden arbejder hun med fusioner, opkøb, rekonstruktion af virksomheder og investeringer.

”Juraen er et vigtigt redskab i ’værktøjskassen’, men lige så vigtig er evnen til at skabe ’bro’ over de kulturelle forskelle. Det er ikke juraen som skaber problemerne, men den grundlæggende manglende forståelse og accept af de store kulturelle forskelle. Netop derfor er Rachel Cao og resten af vores specialteams kompetencer i at navigere mellem de to kulturer afgørende for succes for vores klienter” siger Henrik Bornebusch. Han har mange års erfaring med rådgivning om kinesiske forhold.

Andersen Partners Chinese Desk rådgiver såvel kinesiske som europæiske kunder om alle juridiske aspekter i deres samarbejde som fx. firmaetablering, drift, etablering af partnerskaber samt varemærkeregistrering og beskyttelse af ejendomsrettigheder samt business strategier, herunder at finde relevante samarbejdspartnere og sikre hele forløbet fra første kontakt til underskrift af en aftale, men også sikring af samarbejdet efter aftaleindgåelse.

Senest har specialteamet rådgivet den kinesiske ambassade i Danmark i forbindelse med etablering af Chinese Danish Chamber of Commerce, som nu har adresse hos Andersen Partners. 

Specialteamet hos Andersen Partners består nu af advokat Henrik Bornebusch, den kinesiske advokat Xue Xue og den kinesiske advokat Rachel Cao.