Dansk advokatfirma udvider igen dansk-tysk specialteam

article-image

Dansk advokatfirma udvider igen dansk-tysk specialteam

Andersen Partners Advokatfirma ansætter nu to nye advokater, fordi efterspørgslen er stor efter rådgivning fra advokater, der er hjemme i tyske og danske retsforhold og både taler dansk og tysk. Siden årsskiftet er der ansat fire nye advokater til teamet, som er det største juridiske specialteam inden for dansk-tyske forhold i et dansk advokatfirma og på tysk grund.

Andersen Partners Advokatfirma har netop ansat to nye advokater mere til sit juridiske specialteam inden for dansk-tyske forhold. Hermed er specialteamet repræsenteret med kontorer i Hamborg, København og Kolding. 

”Samhandlen mellem Danmark og Tyskland er stor, og der er i høj grad brug for juridisk rådgivning uden sproglige barrierer og med indgående kendskab til de mentale og juridiske forskelligheder, der er mellem landene. Vores juridiske specialteam inden for dansk-tyske forhold er både ’danskernes vej til Tyskland’ og ’tyskernes port til Norden’”, siger advokat og partner Patrick Mader, der leder Hamborg kontoret hos Andersen Partners.

Ny advokat hos Andersen Partners: Hauke Wulf, 52, er cand.jur. fra Hamborg Universitet. Fra 2004 til 2014 var han advokat og leder af German Desk hos Kromann Reumert i Aarhus og København. Hauke Wulf har tysk beskikkelse. Siden 2014 har han været advokat i Flensburg hos Brock Müller Ziegenbein med ansvar for advokatfirmaets danske specialafdeling. Hauke Wulf er dansk gift, bor i Danmark og bliver tilknyttet Andersen Partners kontor i Havnegade i København.

Hauke Wulf rådgiver særligt inden for fast ejendom inklusive finansiering, selskabsret, virksomhedsoverdragelser, samt forhandler og udformer kontrakter inden for dansk-tysk handel.

”Mange mellemstore og store virksomheder med behov for juridiske bistand inden for dansk/tyske forhold hører hjemme i hovedstadsområdet, og det er vigtigt at være tæt på dem. Jeg glæder mig til at arbejde ud fra København igen og have dygtige kolleger at samarbejde og sparre med,” siger Hauke Wulf, der sammen med den tyske partner Christiane Feist vil være firmaets tyske team for fast ejendom.

Ny advokat hos Andersen Partners: Annika Rutschow, 41, er uddannet cand.jur. fra universiteterne i Rostock og München. Hun har desuden en LL.M.-uddannelse fra universitetet i Dresden og en MBA. Hun er endvidere docent i insolvensret ved Højskolen for Teknik og Økonomi i Dresden og er Danmarks repræsentant i den tyske advokatforening.

Annika Rutschow har stor erfaring inden for erhvervsret og retsforhold på tværs af landegrænser, specielt fordi hun har arbejdet som advokat i et dansk-tysk advokatfirma i København gennem en årrække, hvor hun ud over den tyske advokatbestalling også har opnået dansk advokatbeskikkelse. Hendes speciale er insolvensret, men hun har også stor viden om andre erhvervsretslige spørgsmål. Annika Rutschow bliver tilknyttet Andersen Partners kontor i Hamborg, hvor der nu er 7 dansktalende tyske advokater.

”Det er interessant at blive en del af det førende advokatfirma for dansk-tyske retsforhold. Jeg ser os som brobyggere mellem Danmark og Tyskland inden for jura og forskellig mentalitet. Specialenheden er så stor, at der både er plads til specialisering og udvikling via kollegial sparring. Det glæder jeg mig til,” siger Annika Rutschow, der sammen med den tyske advokat og partner Thilo Wind vil være en del af firmaets tyske team for handels- og selskabsret. 

”Med den mangeårige erfaring og specialisering af vores medarbejdere kan vi tilbyde vores kunder omfattende grænseoverskridende rådgivning også i store projekter,” siger Thilo Wind og tilføjer, at ”den samlede kompetence nord og syd fra grænsen skaber en stor merværdi for vores kunder”.

Andersen Partners ekspanderer i disse år internationalt og har kontorer i Kolding, Odense, København og Hamborg. Advokatfirmaet løser mange internationale opgaver via kontoret i Hamborg, en specialenhed inden for kinesiske retsforhold eller via det globale netværk PANGEA.  

Andersen Partners er medlem af/samarbejder med følgende dansk-tyske netværk:

CBBL – Cross Border Business Lawyers, Dansk -Tysk Handelskammer i København, Hamborgs Erhvervsråd, Den Tyske Ambassade i København, Udenrigsministeriets Eksportråd i Berlin, Danmarks Generalkonsulat i Hamborg, Germany Trade & Invest (GTAI) i Berlin, samt Dansk Business Club i Hamborg.