Mindeord - Advokat Niels Bo Andersen

article-image

Mindeord - Advokat Niels Bo Andersen

Advokat Niels Bo Andersen, Andersen Partners, er død, 60 år.

Niels Bo Andersen, advokat og partner i advokatfirmaet Andersen Partners, døde 26. oktober – kun 60 år gammel. Niels Bo Andersen var navnefadder til advokatvirksomheden Andersen Partners med hovedsæde i Kolding.

Niels Bo Andersen havde mange års erfaring som sparringspartner og juridisk rådgiver for erhvervslivet og beskæftigede sig med virksomhedsoverdragelser, fusioner, selskabsret, børsret og skatteret. Han beklædte en række bestyrelsesposter i såvel virksomheder som fonde og var svensk konsul for Vejle, Fredericia og Kolding Kommuner. 

Baggrunden var en uddannelse som jurist fra Københavns Universitet i 1979. Siden fulgte knap fire år hos Kammeradvokaten. Herefter mange år som advokat og partner ved advokatfirmaet Houe, Engel & Nielsen. I 1993 supplerede han med en uddannelse fra Harvard Business School. I 2004 blev han partner i Lett Advokatfirma og siden udgangen af 2012 partner i Andersen Partners efter at han sammen med partnerkollegerne gennemførte en virksomhedsspaltning på egen hjemmebane, så den syddanske del af advokatfirmaet blev omdannet til Andersen Partners.

Såvel kolleger som kunder vil huske Niels Bo Andersen som en yderst passioneret, kompetent og respekteret advokat med fine menneskelige egenskaber. Han var indbegrebet af ordentlighed og besad humor, lune og en altid positiv tilgang til opgaver og andre mennesker. Han var et rummeligt menneske med et stærkt værdisæt, som har præget og vil præge kulturen i advokatvirksomheden.  

Niels Bo Andersen tabte kampen til kræften. Han vil blive savnet af sin familie, venner, kolleger, kunder og alle andre mennesker, som var omkring ham. Tankerne går især til hans familie.   

Niels Bo Andersen bisættes fredag den 30. oktober 2015 kl. 13.00 fra Sankt. Nicolai Kirke i Kolding.